Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Ambasador

Denis
Jelimalai

Stimate vizitator,

 

Este plăcerea mea să vă urez bun venit pe site-ul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză. Adresez mulțumiri speciale celor care aleg Republica Moldova ca destinație turistică și investițională.

 

Din momentul stabilirii relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și China în 1992, legăturile și cunoașterea reciprocă dintre popoarele și țările noastre s-au dezvoltat semnificativ, cu diversificarea constantă a sferelor de cooperare. În prezent, tot mai mulți cetățeni chinezi sunt interesați să cunoască Republica Moldova și vice-versa, iar națiunile noastre manifestă sentimente calde de prietenie și respect reciproc.

 

Prioritatea mea, pe perioada mandatului de Ambasador în China, este de a consolida legăturile stabilite, fructifica rezultatele obținute și promova cooperarea dintre țările noastre în toate domeniile, întru impulsionarea relațiilor Republica Moldova-China la un nivel calitativ nou. Tehnologiile digitale actuale oferă oportunități și mecanisme semnificative pentru cooperare în diverse domenii, iar prin intensificarea comunicării și schimbului reciproc de experiență, putem identifica cele mai eficace modalități de a aduce beneficii țărilor și popoarelor noastre.

 

China este un partener important pentru Republica Moldova și cooperarea dintre țările noastre are un potențial enorm. Există multiple avantaje și oportunități de dezvoltare comună, de care dispunem în egală măsură, pe care le putem oferi și împărtăși reciproc.

 

Republica Populară Chineză își aprofundează deschiderea către lumea externă, iar Republica Moldova creează condiții atractive pentru mediul afaceri și atragerea investițiilor, ceea ce oferă oportunități tot mai importante pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre țările noastre, în domenii precum infrastructura, agricultura, IT, energie ș.a.

 

Această pagină este un alt pas înainte pentru o apropiere și mai mare dintre Republica Moldova și China, este o rampă virtuală între țările noastre, care va oferi informații utile și link-uri legate de serviciile Ambasadei, știri despre relațiile bilaterale moldo-chineze în continuă dezvoltare și diversificare, precum și informații despre Republica Moldova, politicile sale externe și interne, climatul investițional și oportunitățile de afaceri, atracțiile turistice ș.a.

 

Sper cu toată sinceritatea că acest site va servi drept platformă pentru consolidarea prieteniei între popoarele țărilor noastre și un liant pentru consolidarea schimburilor politice, economice și culturale Republica Moldova-China.

 

Vă mulțumesc pentru interesul față de Republica Moldova și relațiile moldo-chineze și că ați vizitat site-ul nostru. Apreciem și încurajăm opiniile și comentariile Dumneavoastră.

 

Cu cele mai sincere urări de bine,

 

Denis Jelimalai,

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar

al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda