Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Linia telefonică de urgență:
+8618513292005
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamitați naturale, alte situații excepționale.
La acest numar nu se fac programari și nu se ofera informații de ordin consular.

Noutăţile Ambasadei

26/10/2020 | Noutăți

26 octombrie 2020 Ambasadorul Republicii Moldova în China, Dumitru BRAGHIȘ, a avut o întrevedere cu TAO Xiaomian, Vice-președintele Consiliului Național al Industriei Ușoare din China.

În cadrul vizitei în orașul Yiwu, Ambasadorul Republicii Moldova în China, Dumitru BRAGHIȘ a avut o întrevedere cu TAO Xiaomian, Vice-președintele Consiliului Național al Industriei Ușoare din China și Federației chineze a Cooperativelor de Artizanat și Industrii conexe.

Ambii oficiali au exprimat disponibilitatea de a sprijini consolidarea dialogului și cooperării dintre...Read more

26/10/2020 | Noutăți

26 octombrie 2020. Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a vizitat Colegiul de Industrie și Comerț din orașul Yiwu, provincia Zhejiang, China.

În cadrul vizitei, Ambasadorul a avut o întrevedere cu rectorul instituției, MA Guang și a participat la seminarul internațional ”Yiwu și platforma de cooperare Centura și Drumul”.

Scopul vizitei l-a constituit impulsionarea cooperării moldo-chineze pe filieră academică.

Ambele părți s-au arătat interesate pentru inițierea unor discuții în următoarele domenii:

inițierea...Read more
23/10/2020 | Noutăți

23 octombrie 2020. Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a participat la unul din cele mai mari evenimente de promovare a comerțului internațional din China – a 25-a ediție a Târgului Internațional de Mărfuri de Consum din orașul Yiwu, provincia Zhejiang, China.

La invitația autorităților locale, Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a participat la ceremonia de lansare a evenimentului, la care au fost prezenți Primarul, Vice-primarul, Vice-secretarul de Partid ai orașului Yiwu, oficiali din cadrul Ministerului Comerțului al RPC, diplomați, oameni de afaceri.

Ambasadorul a vizitat stand-ul Republicii Moldova din cadrul expoziției, show-room-ul permanent...Read more

20/10/2020 | Noutăți

18.10.2020, Interviul Ambasadorului Republicii Moldova în China, Dumitru Braghiș, pe prima pagină al celui mai influent cotidian chinez central de limbă engleză ”CHINA DAILY”.

Opiniile pe marginea succeselor Chinei în lupta cu sărăcia, vocalizate de către Ambasadorul Republicii Moldova în China, Dumitru Braghiș, au deschis articolul ”Diplomații apreciază eforturile Chinei în lupta cu sărăcia”, publicat pe prima pagina a ediției din 17-18 octombrie 2020, a celui mai influent cotidian media central din China ”China Daily”.

Ambasadorul a vorbit despre vizita sa...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

26/10/20 | Comunicate de presa

26 octombrie 2020, New York - La data de 23 octombrie, reprezentanții permanenți ai Republicii Moldova şi Republicii Uganda la ONU, ambasadorii Victor Moraru și Adonia Ayebare, au semnat Comunicatul Comun cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice.

26/10/20 | Comunicate de presa

26 octombrie 2020, Chișinău - Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență al României prin Hotărârea nr.

24/10/20 | Comunicate de presa

24 octombrie 2020, Lisabona - Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe al Portugaliei cu Ana Paula Zacarias, secretar de stat pentru Afaceri Europene și Eurico Brilhante Dias, secretar de stat pentru Internaționalizare.

23/10/20 | Comunicate de presa

23 octombrie 2020, Lisabona – Dumitru Socolan, secretar de stat și Madalena Fischer, director politic în cadrul Ministerului de externe al Portugaliei au desfășurat următoarea rundă a consultărilor politice bilaterale între diplomațiile celor două state. 

22/10/20 | Comunicate de presa

22 octombrie 2020, Chișinău - Șeful diplomației moldovenești, Oleg Țulea, l-a primit pe ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Anatolii Kalinin.