Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Vizita Ambasadorului Denis JELIMALAI în orașul Zhangjiajie, provincia Hunan, și participarea la ceremonia de lansare a ”Silk Road International Tourism and Cultural Parc”.

Publicat:Mon, 30/09/2019 - 09:30

În cadrul ceremoniei de lansare a Parcului Turistic și Cultural Silk Road, Ambasadorul a ținut un discurs vizitei la Zhangjiajie, Ambasadorul a avut întrevederi cu GUO Zhenggui, Secretarul de Partid și LIU Gean, Primarul orașului Zhangjiajie, precum și LU Jianzhong, Președintele Camerei Internaționale de Comerț Silk Road. Scopul vizitei l-a constituit stabilirea contactelor cu oficialii și reprezentanții cercurilor de afaceri din Zhangjiajie, în vederea explorării oportunităților de cooperare mutual avantajoasă.

În cadrul întrevederilor cu Secretarul de Partid și Primarul, au fost abordate posibilitățile de a stabili relații de cooperare în diverse domenii Republica Moldova-Zhangjiajie. În scopul efectuării unui pas concret de apropiere a cercurilor de afaceri moldo-chineze, Ambasadorul JELIMALAI a lansat inițiativa organizării în Zhangjiajie, într-o perioadă stabilită de comun acord și în cooperare cu partea chineză, a unui eveniment de prezentare a oportunităților investiționale și de afaceri din țara noastră, propunere care a fost acceptată. Partea chineză a oferit posibilitatea deschiderii, în condiții preferențiale, a unui pavilion al Republicii Moldova în ”Parcul Turistic-Cultural Drumul Mătăsii”, în cadrul căruia ar putea fi expuse materiale de promovare a potențialului turistic și investițional, precum și produse autohtone. De asemenea, administrația orașului Zhangjiajie a manifestat deschidere pentru stabilirea relațiilor de orașe/localități înfrățite cu diverse orașe din Republica Moldova, în vederea dezvoltării în comun a proiectelor de cooperare, efectuării schimburilor pe filieră turistică, educație, cultură etc. Ambasadorul a lansat o invitație conducerii locale și oamenilor de afaceri din Zhangjiajie de a vizita țara noastră.