Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Ref.: întrevederea Ambasadorului Denis JELIMALAI cu WANG Wei, CEO al companiei Hiseas International Tourism Group

Publicat:Wed, 20/03/2019 - 11:30

La 19 mai 2019, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză a avut o întrevedere cu WANG Wei, Președintele companiei Hiseas International Tourism Group. Din partea Ambasadei la întrevedere a participat Cecilia Chirița, Consilier.

Președintele WANG a făcut o scurtă prezentare a companiei pe care o conduce: companie specializată în promovarea Europei ca destinație turistică, cu 9 oficii pe teritoriul Chinei; oficii în Indonezia, Coreea de Sud, Vietnam, Tailanda; hotele și companii de transport cu sediul într-un șir de țări Europene. Compania Hiseas International este reprezentantul oficial în China al Agențiilor de Promovare a Turismului ale Bulgariei și Ungariei.

La momentul de față, compania promovează pe piața chineză un circuit turistic nou: țările caucaziene (Azerbaidjan, Armenia, Georgia) – Europa. Interlocutorul a exemplificat și un alt traseu, promovat și implementat de compania sa – ”țările balcanice” care începe cu Grecia, continuă cu Bulgaria, România ș.a. și se încheie în Ungaria. Astfel, partea chineză a venit cu propunerea includerii Republicii Moldova în circuitele menționate și a solicitat informații referitor la rutele turistice din țara noastră, agențiile, companiile turistice și aeriene care doresc o cooperare de perspectivă cu Hiseas International.

În cadrul discuției Ambasadorul Denis JELIMALAI a asigurat interlocutorul că Ambasada va pregăti o informație exhaustivă la subiect, și că la momentul actual, cel puțin rute turistice comune cu România sunt fezabile, în lumina noilor evoluții în acest sens: și anume lansarea recentă de către Agenția de Investiții a Republicii Moldova a circuitelor turistice comune cu țara vecină.