Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Participarea Republicii Moldova la Expoziția ”Qingdao Asia Wine China 2019”

Publicat:Mon, 25/11/2019 - 10:29

În perioada 22-24 noiembrie 2019, un șir de vinării autohtone au participat cu un stand comun (81 m2), sub umbrela brand-ului de țară Wine of Moldova, la Expoziția ”Qingdao Asia Wine China 2019” (or. Qingdao, provincia Shandong).

”Qingdao Asia Wine China 2019” este una din cele mai mari expoziții dedicate vinurilor și băuturilor alcoolice din Nord - Estul Chinei, o regiune în care volumul de consum al vinului din struguri este în continuă creștere.

Republica Moldova a fost prezentă cu 10 producători autohtoni: Purcari, Mileştii Mici, Rădăcini, Imperial Vin, Chateau Vartely, Vinuri de Comrat, Glasonia, Chateau Loghini, Rădăcini, Asconi, Land of Basarabia, care au prezentat vizitatorilor tipuri de vinuri din soiuri de viță de vie clasice și autohtone.

Experţii şi vizitatorii chinezi au apreciat calitatea şi competitivitatea vinurilor oferite de companiile vinicole din Republica Moldova, expoziţia fiind mediatizată la posturile de televiziune locale și revistele de specialitate.

Ambasadorul Denis JELIMALAI a vizitat expoziția și a discutat cu vinificatorii autohtoni despre activitatea acestora în China, oportunitățile și dificultățile pe care le prezintă piața chineză de specialitate.

De asemenea, Ambasadorul a avut o întrevedere cu Comitetul Organizatoric al Expoziției, în cadrul căreia a mulțumit partea chineză pentru condițiile preferențiale oferite, ambii oficiali exprimând deschidere și sprijin pentru o conlucrare și în viitor.