Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Participarea Ambasadorului Republicii Moldova la ceremonia de închidere a Expo Beijing 2019

Publicat:Fri, 11/10/2019 - 10:51

La 9 octombrie curent, pe teritoriul Expoziţiei Internaționale de Horticultură din Beijing, după 162 de zile de activitate a avut loc ceremonia oficială de închidere Beijing Expo 2019.

Ambasadorul Denis JELIMALAI a fost prezent la eveniment, alături de cei peste 500 de invitați, inclusiv Premierul LI Keqiang, Vice-premierul HU Chunhua, Președintele Asociației Internaționale a Producătorilor Horticultori, Ambasadori acreditați la Beijing.

În alocuțiunea sa, Premierul LI Keqiang a subliniat că Republica Populară Chineză (RPC) conștientizează necesitatea acordării unei atenţii deosebite protecţiei mediului, în contextul dezvoltării economice şi îmbunătățirii standardelor de viaţă. Premierul chinez a reconfirmat dedicația Chinei pentru civilizația ecologică și economia circulară, dezvoltarea economică sustenabilă, industriile eco-friendly, consumul verde și low carbon.

Evenimentul a fost unul de importanță pentru China, ca putere globală în ascensiune și care își asumă responsabilitățile ce țin de protecția mediului. Organizată sub egida Guvernului chinez și Primăriei or. Beijing, expoziția a fost mediatizată activ, pe primele pagini ale celor mai influente instrumente media chineze. Participarea țării noastre la această ediție a fost posibilă datorită sprijinului substanțial oferit de către partea chineză.

N.B. Expoziția a fost amplasată pe un teritoriu de 500 de hectare, pe care au fost plantați 100 mii de arbuști noi. 110 țări și organizații internaționale, 120 de parteneri, au participat la Beijing Expo 2019, aceasta fiind vizitată de 10 milioane de vizitatori din China și străinătate. În cadrul Expo, au fost efectuate schimburi culturale şi încheiate diverse parteneriate. Din momentul în care s-a dat startul expoziției, au fost organizate peste 3.300 evenimente, Zile Naționale, spectacole etc.