Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Organizarea de către Ambasadă a masei rotunde cu conducerea companiilor „Anhui Fengyuan Group Co., Ltd și „Anhui Fengyuan Food Co., Ltd”

Publicat:Fri, 14/01/2022 - 09:13

Ca urmare a vizitei din octombrie 2021 a Ambasadorului în Provincia Anhui, joi, 13.01.2022, a avut loc o masă rotundă cu conducerea companiei „Anhui Fengyuan Group Co., Ltd.[1]”  și a  companiei  „Anhui Fengyuan Food Co., Ltd”[2] .

Prim prisma intereselor de cooperare a părții chineze cu RM, Ambasadorul a efectuat o prezentare referitoare la oportunitățile investiționale și comerciale ale RM. În rezultatul prezentărilor efectuate, partea chineză  a manifestat interes față de importul produselor agricole și a uleiurilor presate la rece (inclusiv și celor eterice), De asemenea, Ambasadorul a prezentat un șir de argumente despre avantajele importului acestor produse din RM, fiind menționată clima favorabilă și calitatea înaltă a solului, fapt ce a captat interesul părții chineze.

La prezentarea Raftului ecologic, partea chineză s-a interesat de importul produselor: hrișcă, făină de semințe de floarea soarelui/dovleac, pistil din fructe de sezon.

A fost prezentată industria vinicolă a RM, fiind menționate un șir de aspecte cum ar fi: Moldova este al 20-lea producător de vin din lume, pe locul 1 în lume cu cea mai mare densitate de podgorii, pe locul 6 în Europa după suprafața viței de vie; găzduirea  celor mai mari două crame și colecții de vinuri din lume, etc. Prin urmare, partea chineză a comunicat interesul de a importa vinuri din Moldova de la producătorii care la moment nu sunt pe piața chineză.
________________________________________________