Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Organizarea întâlnirii cu diaspora în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Beijing

Publicat:Fri, 03/01/2020 - 18:18

La 3 ianuarie 2020,în incinta Ambasadei Republicii Moldova în China a fost organizată o întâlnire cu membrii diasporei, acțiune care marchează frumoasele sărbători de iarnă și se încadrează ca angajament al Ambasadei de a avea trimestrial întâlniri ale echipei misiunii diplomatice cu concetățenii stabiliți sau care se află temporar în China.

Colectivul Ambasadei a adresat felicitări conaționalilor, dorindu-le realizări frumoase și în noul an 2020.

De menționat că la ședința cu membrii diasporei, Eugeniu Vițu, responsabil de aspectul consular, a adus la cunoștință despre modificările legislației naționale, și anume, privind sistemul public de pensii. În acest sens, au fost reiterate asigurările privind oferirea sprijinului necesar cetățenilor moldoveni stabiliți în China. În același context, a fost convenit cu membrii diasporei ca, la solicitare, ei pot beneficia de acest proiect social propus de Guvernul de la Chișinău, fiind utilizat ”Certificatul de viață” ca modalitate de asigurare cu pensie, indiferent în ce țară și-au stabilit traiul cetățenii noștri.

Cei prezenți au fost atenționați despre riscurile traficului de ființe umane,fiind oferite informațiile necesare, urmare a întrebărilor adresate la tema dată.

 

În cadrul întâlnirii celor prezenți le-a fost amintit despre graficul de audiență cu Ambasadorul, care se regăsește pe pagina oficială a Ambasadei.

De asemenea, conaționalilor le-a fost demonstrat Raftul expozițional ECO-Moldova, care cuprinde produse promoționale autohtone și este expus în sala centrală a sediului Ambasadei.