Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

O cunoscută bloggeriță moldoveancă stabilită în China, a vizitat Ambasada Republicii Moldova

Publicat:Wed, 13/11/2019 - 13:23

Gabriela COJOCARU, originară din Sagaidac, Cimișlia, este actriță și blogger de succes în China, unde locuiește și activează în industria showbiz de cca 5 ani, și și-a exprimat dorința de a se implica în promovarea Republicii Moldova în China, prin intermediul rețelelor de socializare chineze și a blogului ei personal, datorită căruia a devenit faimoasă în una din țările cu cei mai mulți utilizatori ai platformelor digitale din lume.

În cadrul întrevederii din 11.15.2019, cu Ambasadorul Denis JELIMALAI și colegii diplomați, Gabriela ne-a relatat despre povestea ei de succes în China, unde a reușit să capteze atenția și admirația unei audiențe largi, prin propriul blog de pe platformele digitale chineze binecunoscute Tou Yin, cu peste 2 mln. abonați, și Wei Bo, cu peste 140 de mii de abonați. La momentul de față, Gabriela COJOCARU este implicată în numeroase proiecte publicitare, cinematografice, apariții TV și media, în care vorbește cu entuziasm și mândrie despre Republica Moldova, și se poate afirma cu certitudine că este o prezență notabilă, ba chiar un star al spațiului digital chinez!

Ambasadorul Denis JELIMALAI a salutat inițiativa Gabrielei COJOCARU, menționând că sprijină promovarea imaginii țării, produselor autohtone, turismului și culturii țării noastre, inclusiv prin canale și platforme digitale, ale căror popularitate, utilizatori și impact sunt în continuă creștere în China. Șeful Misiunii a accentuat că dorință de a contribui la promovarea țării noastre în China din partea concetățenilor este meritorie, Ambasada fiind disponibilă să sprijine astfel de inițiative prin oferirea informațiilor, materialelor, link-urilor, mostrelor etc.

Succesele Gabrielei, nu pot decât să ne bucure și îi mulțumim pentru faptul că promovează Republica Moldova cu umor și mare succes, diminuând astfel distanța geografică dintre Republica Moldova și China, contribuind la apropierea popoarelor noastre și la dezvoltarea prieteniei moldo-chineze. Îi urăm mult succes în continuare și bravo, Gabriela, 加油!