Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Noi măsuri de carantină, înaintate în privința pasagerilor care sosesc din străinătate, prin Aeroportul din Beijing

Publicat:Mon, 23/03/2020 - 00:00

În conformitate cu decizia autorităților chineze, adoptată în baza dispozițiilor relevante din Legea privind sănătatea la frontieră și carantina și din Legea privind aviația civilă din Republica Populară Chineză, de la ora 00.00 23 martie 2020, toate zborurile internaționale care sosesc în Beijing, vor fi deviate către următoarele douăsprezece (12) orașe, puncte de intrare desemnate: Tianjin, Shijiazhuang, Taiyuan, Hohhot, Shanghai Pudong, Jinan, Qingdao, Nanjing, Shenyang, Dalian, Zhengzhou și Xi'An.

Aeronavele vor efectua aterizarea intermediară în aeroporturile sus-menționate din orașele RPC, pentru ca pasagerii să treacă controlul sanitar-epidemiologic prealabil, de frontieră și vamal (inclusiv controlul bagajelor). Conform cerințelor de carantină, pasagerii vor putea continua să urmeze același zbor spre Beijing. Drept exemplu, zborul SU-204 al Companiei aeriene "Aeroflot" și zborul SA-910 al Companiei aeriene "Air China", care urmează pe ruta Moscova-Beijing, vor efectua o astfel de oprire la Aeroportul din orașul Tianjin. Ajustarea în timp util a primelor puncte de intrare desemnate pentru zborurile internaționale cu destinația Beijing și măsurile relevante vor fi luate în funcție de evoluția epidemiei.

Aeronavele vor efectua aterizarea intermediară în aeroporturile sus-menționate din RPC, și respectiv, pasagerii vor fi supuși unui control sanitar-epidemiologic prealabil, de frontieră și vamal (inclusiv controlul bagajelor). Conform cerințelor de carantină, ulterior pasagerii vor putea continua zborul spre Beijing. La sosirea în Beijing, pasagerii vor urma prin zona D a Terminalului 3 și vor fi direcționați către un centru special de distribuție, într-o ordine definită anterior, pentru a trece în continuare carantina obligatorie de 14 zile.

În procesul dat sunt antrenate următoarele autorități ale Republicii Populare Chineze: Administrația Aviației Civile, Ministerul Afacerilor Externe, Comisia Națională de Sănătate, Administrația Generală a Vămilor și Administrația Națională a Imigrației.