Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Noi cerințe ale autorităților chineze față de cetățenii străini, care sosesc în RPC din străinătate

Publicat:Tue, 24/03/2020 - 08:45

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China, riscul răspândirii epidemiei în majoritatea zonelor din China a scăzut la cel mai jos nivel, iar pentru următoarea etapă, accentul cade pe eliminarea cazurilor de coronavirus aduse din alte țări. În peste 180 de țări și regiuni au fost descoperite cazuri de infecție cu noul coronavirus. Până la data de 24 martie curent, 19 provincii chineze au raportat cazuri de infectați cu COVID-19, care provin din 22 de țări.

În contextul dat, autoritățile chineze cer de la cetățenii străini, care sosesc în Republica Populară Chineză din străinătate, obligatoriu de a furniza informații actualizate cu privire la partea gazdă (persoana fizică sau instituția care invită), datele persoanei de contact în China, destinația și traseul în China.

În conformitate cu legislația în vigoare a Chinei și având în vedere situația epidemiologică la nivel mondial, cetățenilor străini care nu corespund condițiilor de ședere pe teritoriul Chinei, nu prezintă informațiile necesare cu serviciile de control la frontieră chineză, sau care au furnizat date neveridice, precum și nu execută cerințele autorităților locale, le va fi refuzată intrarea în Republica Populară Chineză.