Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Informație pentru cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Republicii Populare Chineze

Publicat:Fri, 28/02/2020 - 17:04

În legătură cu răspândirea noului coronavirus în China, Ambasada Republicii Moldova permanent monitorizează situația epidemiologică și menține continuu legătura cu cetățenii Republicii Moldova și autoritățile competente ale Chinei, cu scopul de a oferi sprijin adecvat cetățenilor RM care se află pe teritoriul Chinei.

Cu suportul MAE chinez și a unor misiuni diplomatice din Beijing, Ambasada a contribuit la procesul de evacuare a compatrioților noștri, la solicitarea acestora, de pe teritoriul provinciei Hubei.

La indicația Prim-ministrului Ion CHICU, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică din 02.02.2020, au fost stabilite prioritățile naționale ca ministerele și departamentele de resort din țară să fie activi în procesul de prevenire a coronavirusului.

A fost cerut ca instituțiile statului să fie în comunicare permanentă cu Ambasada Republicii Moldova în China, pentru a cunoaște detalii despre evoluția epidemiei și soluțiile identificate de specialiștii chinezi, fiind menționată importanța sporirii vigilenței, cât și a instruirii specialiștilor medicali și completate rezervele naționale cu medicamente.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică din țară, iar instituțiile medico-sanitare dispun de materialele și echipamentele necesare. Autoritățile moldovenești controlează deplin situația și nivelul riscurilor de răspândire a coronavirusului în Republica Moldova.

Ambasada Republicii Moldova în China îndemnă toți cetățenii noștri aflați în China să țină cont de recomandările OMS privind măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus, să îndeplinească cerințele autorităților locale, să păstreze calmul și să nu se lase influențați de panică.

Dacă aveți nevoie de o comunicare de urgență cu Ambasada, vă rugăm să contactați imediat "linia fierbinte" non-stop: +86 186 120 89 182, adresa de e-mail: beijing@mfa.gov.md

Februarie 2020

Ambasada Republicii Moldova la Beijing