Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Emisiune dedicată integral Republicii Moldova difuzată de postul chinez de televiziune cu acoperire națională ”Hainan TV”

Publicat:Mon, 01/03/2021 - 13:30

În data de 27.02.2021 postul chinez de televiziune ”Hainan TV” a difuzat emisiunea de 30 de minute ”În dialog cu Ambasadorul”, dedicată integral Republicii Moldova, în format interactiv cu publicul din studiou și din fața ecranelor.

În cadrul emisiunii Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a efectuat o prezentare a patrimoniului cultural, folcloric și istoric, dansului popular, sărbătorilor naționale, tradițiilor de cultivare a viței de vie și industriei vinicole moderne, soiurilor de struguri autohtone, rutelor turistice din țara noastră ș.a. Relatarea Ambasadorului a fost completată cu secvențe video, comentarii și întrebări din partea publicului din platoul de filmare.

La emisiune a fost expusă a gamă largă de vinuri moldovenești și Raftul Ecologic al Republicii Moldova, cu produsele aferente: miere, ceaiuri, fructe uscate ș.a.Vinurile expuse au fost transmise ulterior telespectatorilor, în scopuri promoționale.

Acțiunea în cauză a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova și a produsului autohton în China, luând în considerație că imaginea unei țări se formează preponderent în baza imaginii-media și nu este o copie exactă a realității, iar mass-media a devenit astăzi un instrument puternic de influență asupra mediului informațional și, în consecință, asupra imaginii statului. Pregătirea și difuzarea emisiunii în cauză este un exemplu pozitiv de cooperare între Ambasadă-diaspora-business-ul autohton-mass media chineză și este pentru prima dată când un post TV din China difuzează o emisiune dedicată integral țării noastre.

Emisiunea poate fi vizionată urmând următorul link:

http://apptc.hnntv.cn/ly/hqfq/mqksj/29005584.shtml