Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

CORONAVIRUS - ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR REPUBLICII MOLDOVA

Activitatea Ambasadei:

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză aduce la cunoștință, că în legătură cu carantina, provocată de virusul COVID–19, primirea cetățenilor, conform graficului stabilit anterior, este sistată temporar. Cetățenii moldoveni care se confruntă cu situații de urgență sau excepțională, sunt rugați să scrie la adresele de e-mail beijing@mfa.gov.md, eugeniu.vitu@mfa.gov.md, sau apela 24/7 linia fierbinte a Ambasadei - numărul de telefon +8618612089182. Vă rugăm să urmăriți pagina web a misiunii diplomatice www.china.mfa.gov.md și pagina WeChat MOLDOVA.

Linia fierbinte a Centrului pentru Prevenirea și Controlul Epidemiei din China, pentru persoanele care prezintă simptome COVID19:

Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Chinei care prezintă simptome COVID19, pot apela Centrul pentru Prevenirea și Controlul Epidemiei din China, linia fierbinte, la numărul: 12345

IMPORTANT: persoanele care nu au asigurare medicală valabilă pe teritoriul Chinei, achită din cont propriu orice tratament legat de contractarea COVID19.

 

Călătoriile spre Republica Moldova:

  • Începând cu 17 martie 2020, ora 00.00, vor funcționa doar unele puncte de trecere internaționale rutiere.

  • Se autorizează intrarea în Republica Moldova prin punctele de trecere terestre următoarele categorii: cetățenilor Republicii Moldova; cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară pe teritoriul Republicii Moldova; conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren; membrilor misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor misiunilor internaționale, precum și membrilor de familie ale acestora. Restricțiile menționate vor fi valabile până pe 1 aprilie 2020, orele 00:00.

Călătoriile către Republica Populară Chineză:

  • În conformitate cu decizia autorităților chineze, adoptată în baza dispozițiilor relevante din Legea privind sănătatea la frontieră și carantina și din Legea privind aviația civilă din Republica Populară Chineză, de la ora 00.00 23 martie 2020, toate zborurile internaționale care sosesc în Beijing, vor fi deviate către următoarele douăsprezece (12) orașe, puncte de intrare desemnate. Suplimentar, autoritățile chineze cer obligatoriu de la cetățenii străini, care sosesc în Republica Populară Chineză din străinătate, furnizarea informațiilor actualizate cu privire la partea gazdă (persoana fizică sau instituția care invită), datele persoanei de contact în China, destinația și traseul în China. Toți cetățenii străini care sosesc în China vor fi supuși unei carantine obligatorii de 14 zile, în centre specializate sau hotele pe cont propriu (cazarea și mesele pe durata carantinei se achită din cont propriu).