Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Fri, 09/10/2020 - 17:55

Întrevederea domnului Dumitru Braghiș, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză cu Pan Feng, Vice-președintele Asociației China-Europa pentru cooperare tehnico-economică (ACECTE), Președintele Comitetului de lucru Uniunea Europeană

La 9 octombrie 2020 a avut loc întrevederea domnului Dumitru Braghiș, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză cu Pan Feng, Vice-președintele Asociației China-Europa pentru cooperare tehnico-economică (ACECTE), Președintele Comitetului de lucru Uniunea Europeană.

PAN Feng, Vice-președintele Asociației a menționat despre întrevederea care a avut loc în noiembrie 2019 cu domnul Igor DODON, Președintele Republicii Moldova în cadrul celor două vizite în Republica Moldova și a comunicat despre inițiativa sa de a acorda sprijin pentru vizita Președintelui Republicii Moldova în Republica Populară Chineză.

A fost discutat subiectul referitor la sprijinul acordat Republicii Moldova în lupta cu COVID-19, fiind aduse mulțumirile din partea Republicii Moldova. În cadrul discuției, s-a menționat despre creșterea volumului schimburilor comerciale în anul 2020 față de anul 2019 în pofida COVID-19.

În cadrul întrevederii au fost abordate tematicile referitoare la valorificarea potențialului de cooperare dintre întreprinderile chineze și cele din Republica Moldova, dezvoltarea cooperării în domeniul tehnologiilor informaționale, precum și a turismului, semnării Acordului de Liber Schimb între Republica Moldova și Republica Populară Chineză, precum și despre oportunitățile de parteneriat în cadrul inițiativelor „CENTURA ȘI DRUMUL” și „GO GLOBAL„. Ambasadorul a dat asigurări că activitățile respective vor fi impulsionate odată cu numirea în funcție a noului funcționar al Ambasadei pe domeniul economic Igor Fondos, secretar I.