Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Wed, 04/09/2019 - 09:55

31 August 2019, Quznhou, Fujian: participarea Ambasadorului Denis JELIMALAI la evenimentul de promovare a vinurilor moldovenești “Wine of Moldova – a Legend Alive”, în orașul Quanzhou, provincia Fujian, China.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Ambasadei, în comun cu autoritățile publice locale și a fost unul de amploare, cu o prezență de peste 500 de invitați: distribuitori și potențiali distribuitori ai vinurilor autohtone, consumatori de vin, oameni de afaceri de profil divers din provincia Fujian, reprezentanți ai autorităților publice locale. Acesta a inclus discursuri ale oficialilor și conducerii companiilor, degustări de vin, defileuri și tombole, materiale video cu prezentarea industriei vinicole și atracțiilor turistice din Republica Moldova, fiind mediatizat în mass media locală.

Ambasadorul JELIMALAI a lansat evenimentul printr-un discurs, în care a vorbit despre relațiile de prietenie și cooperare Moldova-China, a prezentat sectoarele viti-vinicol și turistic, climatul și oportunitățile investiționale din țara noastră. A fost menționat faptul că dinamica pozitivă a dezvoltării relațiilor comercial economice moldo-chineze, se datorează în mare parte creșterii volumului de export al vinului moldovenesc pe piața chineză (la momentul actual - a doua piață de export pentru vinurile moldovenești). Ambasadorul a lansat un apel către mediul de afaceri din provincia Fujian să viziteze țara noastră și faimoasele crame de vin, incluse în patrimoniul național și Guiness Book, dar și cu scopul de a studia oportunitățile de afaceri, avantajele competitive oferite investitorilor străini în parcurile industriale, IT și Zonele Economice Libere.