Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Mon, 26/08/2019 - 09:45

26 august 2019, Beijing – Ceremonia de semnare a Memorandumului de Cooperare în domeniul pregătirii diplomatice dintre Institutul Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Universitatea de Afaceri Externe din China a avut loc astăzi la Beijing, la sediul Universității de Afaceri Externe din China.

Memorandumul a fost semnat de Secretarul de Stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale, Tatiana Molcean, și Vice-președintele Universității de Afaceri Externe din China, Wang Fan.

Memorandumul vizează stabilirea unui cadru general de cooperare între semnatari în domeniul pregătirii diplomatice, schimbul de diplomați și experți pentru lectorate, schimb de informații privind structura și conținutul programelor de formare pentru diplomați. De asemenea, semnatarii își propun efectuarea unui schimb de experiență în materie de predare și cercetare, programe universitare, precum și alte materiale academice relevante.

Semnarea Memorandumului a fost precedată de o întrevedere dintre Tatiana Molcean și Wang Fan, în cadrul căreia ambii oficiali au reiterat disponibilitatea de a sprijini cooperarea dintre cele două instituții, precum și interesul în stabilirea unui parteneriat în domeniul instruirii profesionale pentru funcționarii publici şi cadrele diplomatice din Republica Moldova și China.