Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Sat, 01/06/2019 - 11:41

Ref: 1)participarea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză la Târgul Internațional de Comerț și Servicii din Beijing
2)participarea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză la Expoziția Internațională de Cultură și Industrii Creative din Beijing

În perioada 28 mai – 01 iunie curent, Ambasada a organizat și participat concomitent la 2 evenimente cu caracter promoțional: Târgul Internațional de Comerț și Servicii și Expoziția Internațională de Cultură și Industrii Creative din Beijing, cu pavilioane de 21 m.p., și resepctiv 9 m.p. Pentru ambele prezențe, Ambasada a negociat pavilioane în condiții preferențiale (gratuit), care au fost amenajate conform design-ului brand-ului de țară ”Pomul Vieții”.

1. Târgul Internațional de Comerț și Servicii (28 mai-01 iunie 2019).

Târgul a avut loc în incinta Centrului Național de Conferințe din China, orașul Beijing. Participarea Ambasadei a fost sprijinită de prezenţa a patru companii vinicole moldoveneşti: Purcari, Asconi, Glasonia, Imperial Vin, care au făcut curs la apelul Ambasadei de a participa la evenimentul în cauză. Companiile atohtone au expus mostre, materiale informative despre vinăriile pe care le reprezintă, au organizat degustări de vin.

Târgul Internațional de Comerț și Servicii este organizat anual de către primăria Beijing și Ministerul Comerțului din China, și în afara activităților expoziționale, în cadrul evenimentului se desfășoară forumuri și seminare de profil comercial-economic.

Târgul Internațional de Comerț și Servicii este una din cele mai complexe platforme din China și Asia de sud-est, specializată în comerţ și comerțul cu servicii, ediția din anul acesta acoperind cele mai diverse sectoare ale economiei. Târgul a fost vizitat de mii de vizitatori din China și țările vecine, experţi, importatori, distribuitori, jurnalişti, bloggeri şi potenţiali parteneri de afaceri. Evenimentul a fost mediatizat la posturile de televiziune centrale, locale şi presa de specialitate, aspect important pentru sporirea vizibilităţii imaginii Republicii Moldova în China.

2. Expoziția Internațională de Cultură și Industrii Creative din Beijing (29 mai-01 iunie 2019).

Evenimentul a avut loc în incinta Centrului Național de Expoziții din China, orașul Beijing, organizat de Ministerul Culturii din China și Primăria orașului Beijing. Ambasada a expus materiale informative de țară, broșuri de promovare a sectorului investițional și turistic, produse vinicole și de artizanat. În perioada expoziției, au avut loc: 1)prezentarea portului național al Republicii Moldova, 2)degustări de vin autohton.

Expoziția a fost mediatizată la posturile de televiziune centrale, locale şi presa de specialitate, și este un eveniment foarte popular în Beijing, orașele și provinciile vecine capitalei chineze.

Ambele evenimente au constituit o bună ocazie pentru a prezenta oportunităţile de afaceri și investiționale, turismul şi vinul autohton pe piața chineză. Experţii şi vizitatorii au manifestat interes faţă de pavilioanele țării noastre, care au fost foarte populare.