Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Beijing 30.08.2019: Maestrul în Artă, pictorul moldovean Tudor ZBÂRNEA a reprezentat Republica Moldova la Cea de-a 8-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă din Beijing, China

Publicat:Mon, 02/09/2019 - 11:12

Cea de-a 8-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă Beijing China are loc în perioada 30 august-20 septembrie la Galeria de Artă Plastică din China. Evenimentul cultural reuneşte 640 de lucrări de pictură, sculptură, instalații artistice, fotografii și multimedia, semnate de 595 de artiști din 113 țări, 446 dintre acestea fiind semnate de artiști străini.

În anul acesta, Republica Moldova este reprezentată de Maestrul în Artă, Laureat al Premiului Național, director al Muzeului Național de Artă, pictorul moldovean Tudor ZBÂRNEA, a cărui tablou ”Extracorporalitate” (2017, 140x150 cm, ulei, pânză) a fost selectat din peste 5000 de alte lucrări ale pictorilor chinezi și din comunitatea artistică internațională (picturile Maestrului ZBÂRNEA sunt expuse pentru a treia oara în cadrul Bienalei de Artă de la Beijing).

Ambasadorul Denis JELIMALAI a participat alături de Tudor ZBÂRNEA la deschiderea Bienalei, la invitația Ministerului Culturii al Republicii Populare Chineze și Asociației Artiștilor Plastici din China. La ceremonie au fost prezenți oficiali chinezi, artiști, corpul diplomatic acreditat la Beijing, mass media locală și internațională.