Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Beijing, 17.11.2020, Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a participat la evenimentul de promovare a vinurilor moldovenești ”Etcetera” și ”Purcari”.

Publicat:Mon, 23/11/2020 - 12:36

În data de 17 noiembrie curent, Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a participat la evenimentul de prezentare și degustare a vinurilor moldovenești Etcetera și Purcari, co-organizat de către companiile chineze importatoare a acestor branduri vinicole.

 

Evenimentul a fost dedicat profesioniștilor din branșă și distribuitorilor de vin din China. Prezentarea a avut loc sub formă de degustație și a fost moderată de FENG Yizhong și MENG Zhou, sommelieri cunoscuți, jurați la concursurile internaționale de vin, formatori de opinie din sfera consumului de vin din China. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mass-media de specialitate, revistelor cu format tradițional și digital ”Wine in China” și ”China Liquor”, care urmează să plaseze publicații de promovare a evenimentului.  

 

Ambasadorul a ținut un discurs la lansarea evenimentului, în care a vorbit despre atuurile vinurilor moldovenești, dezvoltarea stabilă a industriei viti-vinicole, sprijinul de care aceasta beneficiază din partea autorităților Republicii Moldova, interesul jucătorilor cheie ai industriei de a obține o și mai mare pondere pe piața chineză. Șeful misiunii a ținut să aducă mulțumiri co-organizatorilor evenimentului, promotori activi ai vinurilor moldovenești pe piața chineză, prin intermediul procedeelor moderne de marketing și investițiilor financiare.

 

Participarea Ambasadei la evenimentele de prezentare a vinurilor moldovenești, organizate de importatorii chinezi, consolidează poziționarea pe piața chineză a vinului moldovenesc ca un produs de calitate superioară și sigură, plasează pozitiv cultura vinului din țara noastră într-o postură menită să ne diferențieze calitativ și să justifice aspirațiile Republicii Moldova la un rol de “jucător importat” pe piața chineză.