Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Asociația pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa a donat Republicii Moldova un lot de echipamente medicale în sumă de 500 mii yuan (cca 1 milion 300 mii lei). Beijing 07.04.2020

Publicat:Wed, 08/04/2020 - 18:51

Astăzi, 07.04.2020, la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Beijing a avut loc ceremonia de transmitere oficială a unui lot de echipamente medicale în sumă de 500 mii yuan (combinezoane de protecție și mănuși medicale), oferit țării noastre de către Asociația pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa.

”Suntem recunoscători tuturor țărilor prietene, printre care se află și Republica Moldova, care au sprijinit China într-un moment extrem de dificil, și anume lupta sa cu epidemia de coronavirus de tip nou. Astăzi, când ne aflăm într-un moment de ”respiro”, și există semne clare că virusul COVID19 este pe cale de dispariție pe teritoriul chinez, China nu ezită să întindă o mână de ajutor țărilor prietene care se confruntă cu acest flagel”, a spus PAN Feng, Președintele Asociației pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa.

Ambasadorul Republicii Moldova în China, Denis JELIMALAI, a exprimat sincere mulțumiri părții chineze pentru gestul generos și plin de compasiune pentru cei care se află în Republica Moldova pe prima linie în lupta cu virusul, de proveniență necunoscută. ”Actuala epidemie reprezintă o provocare pentru omenire și totodată ne-a determinat să înțelegem un adevăr: bolile epidemice nu au hotare, iar unitatea și sprijinul reciproc sunt mai importante decât orice. Virusul este o problemă temporară, iar prietenia și cooperarea sunt atemporale, Republica Moldova și China fiind alături la această grea încercare”, a menționat Ambasadorul.

Pe parcursul anului 2019, Asociația pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa a organizat în comun cu Ambasada Republicii Moldova în China două misiuni de afaceri în țara noastră, la care au participat peste 15 companii chineze, unele fiind listate la Bursa de valori Shanghai, interesate în potențialul investițional și oferta de export a țării noastre.