Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Anunț!

Publicat:Wed, 30/01/2019 - 11:17

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

În conformitate cu hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2109 din 19 ianuarie 2019, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, a fost aprobată deschiderea secției de votare în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în China, or. Beijing.

Adresa: 2-9-1 Tayuan Diplomatic Office Building, no. 14 LiangMaHe NanLu, Chaoyang Qu, Beijing, 100600, tel.: +861065325494

Orarul secției de votare: în ziua de Duminică, 24 februarie 2019, între orele 7.00 și 21.00, ora locală.

Cine își poate exercita dreptul la vot în străinătate: toți cetățenii Republicii Moldova cu vârsta de peste 18 ani, împliniți inclusiv în ziua scrutinului parlamentar și referendumului republican consultativ, cu excepția celor privați de acest drept în modul stabilit de lege.

Cum se poate exercita dreptul la vot: la orice secție de votare organizată în străinătate. La secțiile constituite în afara țării, nu se poate vota prin intermediul urnei mobile.

Actele de identitate pe baza cărora se poate vota: pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, livret de marinar; în termenul de valabilitate.
Atenție: În afara țării, nu puteți vota în baza buletinului de identitate.

Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar votul multiplu este interzis. Votarea multiplă este interzisă prin lege și atrage după sine răspundere penală. Exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă. Votul exercitat este secret. Participarea cetățenilor la ambele scrutine se face pe baza consimțământului liber al acestora. Nimeni nu are dreptul de a exercita presiuni asupra unui alegător pentru a-l determina pe acesta să participe sau să nu participe la alegerile parlamentare și referendumului republican consultativ.

Pentru întrebări și sugestii puteți contacta Ambasada Republicii Moldova în China la adresa: beijing@mfa.md