Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Ambasadorul Republicii Moldova în China, Domnul Dumitru Braghiş a efectuat o vizită de lucru la Compania “Great Wall Motor”.

Publicat:Mon, 16/11/2020 - 12:05

13 noiembrie 2020. Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, a efectuat o vizită de lucru la  Compania „ Great Wall Motor Co.Ltd.” din China.

Compania „Great Wall Motor Co.Ltd” este una dintre cele mai mari companii constructore de automobile pentru pasageri din China, care produce automobile cu marca comercială “Haval”, “Wey”, “Ora”“GWM Pickup”. Compania este prezentă pe piaţa din Republica Moldova, precum și Rusia, Germania, Australia, India, Bulgaria. Vînzările de automobile depășește, suma de 6 milioane de unități,

În cadrul întrevederii, dl Ambasador, Dumitru Braghiș, a prezentat informații privind posibilităţi de extindere a activităţii Companiei „Great Wall Motor Co.Ltd.” pe piaţa Republicii Moldova, fiind menţionate în mod special, următoarele aspecte:

-         asistența Ambasadei în dezvoltarea proiectelor curente şi viitoare, care  ar contribui la stimularea vînzărilor pe piaţa Republicii Moldova,

-         oportunităţile de afaceri pe care le oferă zonele economice libere  existente în RM, cadrul legal, precum şi avantajele Acordului de Liber Schimb semnat cu UE, CSI și Turcia.

-         examinarea posibilităţilor privind inițierea procesului de asamblare a automobilelor electrice, în zonele economice libere existente în RM, cea ce ar facilita accesul pe pieţele statelor din Europa, CSI şi altele,

-         iniţierea producţiei în domeniul pieselor de schimb destinate pentru automobile.

Totodată, dl Ambasador, Dumitru Braghiș, a sugerat reprezentanților companiei „ Great Wall Motor Co.Ltd.” conceptul de promovare a vinurilor, divinurilor şi a altor produse moldoveneşti în cadrul rețelelor interne de distribuție, precum și utilizarea acestora  în cadrul evenimentelor sale corporative şi promoţionale.

Urmare discuțiilor și prezentărilor efectuate de către dl Ambasador, Dumitru Braghiș, reprezentanții companiei „Great Wall Motor Co.Ltd” au apreciat considerabil oportunitățile  de afaceri existente în RM. Dl Sun Guang, a menționat că regimul juridic și fiscal al  ZEL din RM, precum și posibilitățile de extindere pe piețele regionale, oferă premize reale pentru inițierea procesului de producere și asamblare a mașinilor electrice, pieselor de schimb și alte echipamente de profil.

Dl Sun Guang, a manifestat interes față de vinurile moldovenești, apreciind calitatea acestora, promițînd  ca va lua în considerație sugestiile de promovare și utilizare a acestora, pentru necesitățile interne ale Companiei pe care o reprezintă.