Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Ambasadorul Dumitru Braghiș a participat la ceremonia de lansare a Centrului Internațional pentru Promovarea Produselor de Import din orașul Tongchen (provincia Hubei).

Publicat:Mon, 16/11/2020 - 11:45

În cadrul evenimentului, Guvernul Popular al or. Tongchen a anunțat lansarea Centrului Internațional pentru Promovarea Produselor de Import din orașul Tongchen și a exprimat disponibilitatea facilitării intrării pe platformă și comercializării în regiune a produselor de import din diferite țări.

Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a ținut un discurs în cadrul evenimentului, în care a efectuat o prezentare a oportunităților de cooperare comercial-economică și ofertei investiționale a Republicii Moldova, a vorbit despre interesul companiilor moldovenești de a-și consolida prezența pe piața chineză și promova produsele pe platformele de import create în provinciile chineze.   

Ambasadorul Republicii Moldova în China a purtat discuții la subiectul identificării domeniilor de cooperare mutual avantajoase, realizării vizitelor reciproce la nivel de oficiali și oameni de afaceri cu reprezentanții Ministerului Comerțului al RPC, Primăriei și Departamentului Comercial din orașele Tongchen, Xiannin și provincia Hubei, prezenți la eveniment.  

(Notă: provincia Hubei (capitala or.Wuhan, 59 milioane populație) este una din cele mai importante regiuni din punct de vedere politic, economic și cultural din centrul Chinei. Situată în proximitatea râului Yangtze – leagănul civilizațiilor chineze antice, Hubei a fost o provincie strategică pentru majoritatea dinastiilor imperiale chineze și a jucat un rol-cheie la înființarea Republicii Populare Chineze. Supranumită ”țara peștelui și orezului”, Hubei este astăzi una din cele mai dinamice provincii din centrul Chinei, foarte bogată în resurse naturale (apă, minerale, resurse agrare și energetice), cu o creștere continuă a nivelului de trai și puterii de cumpărare a populației).