Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Ambasada Republicii Moldova prezentă și în acest an la Târgul de caritate ”Dragostea nu cunoaște hotare”, organizat la Beijing

Publicat:Mon, 28/10/2019 - 12:11

La 27 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză a participat cu un stand de țară la cea de-a 11-a ediţie a târgului de caritate ”Dragostea nu cunoaște hotare”, desfășurat pe Stadionul Național Olimpic ”Cuibul de pasăre”. Evenimentul tradițional a fost organizat de către Ministerul Afacerilor Externe chinez și Fundația pentru Eradicarea Sărăciei din China, patronată de către doamna QIAN Wei, soția Ministrului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, WANG Yi. Evenimentul caritabil din acest an a avut drept scop colectarea de fonduri pentru construcția a 2 terenuri de sport în două sate defavorizate din provincia Yunnan.

Târgul anual de caritate este foarte popular în Beijing și atrage zeci de mii de vizitatori dornici să cunoască diverse culturi ale lumii și să contribuie la susţinerea persoanelor din regiunile defavorizate ale Chinei. Totodată, evenimentul reprezintă şi o bună oportunitate de a promova produsele şi obiectele cu caracter naţional, atât cetățenilor chinezi, cât și străinilor.

În partea oficială de deschidere a Târgului de caritate 2019 din Beijing, atât demnitari chinezi, cât și Ambasadori ai statelor participante la eveniment au îndemnat ca acțiunile de caritate să aibă loc mai frecvent, iar gazdele, la rândul lor au mulțumit tuturor participanților pentru implicare în vederea bunei organizări a târgului de caritate pe parcursul celor deja 11 ani.

În total circa 90 de ambasade şi reprezentanţe ale organizaţiilor internaţionale din China au expus și vândut produse alimentare și de artizanat, reprezentative pentru fiecare țară. Târgul a fost vizitat de peste 12 mii de cetățeni chinezi și străini, fiind adunată suma totală de peste 7 mln. de yani.

Pavilionul Ambasadei Republicii Moldova, care în mod tradițional participă anual la târg, s-a bucurat de un mare interes în rândul vizitatorilor. A fost o cerere ridicată a cumpărătorilor față de vinurile companiilor moldovenești, deja prezente pe piața chineză, precum și față de produsele alimentare ecologice autohtone.