Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Ambasada Republicii Moldova la Beijing a participat la cea de-a 11-a ediție a China Overseas Investment Fair (COIFAIR), organizat de către China Overseas Development Association

Publicat:Fri, 29/11/2019 - 12:17

În perioada 28-29 noiembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în China a participat la cea de-a 11-a ediție a Târgului pentru investiții în afara Țării (China Overseas Investment).

În cadrul evenimentului au fost prezentate oportunitățile investiționale și de afaceri din țara noastră, a fost amenajat un stand cu elemente de design al brand-ului investițional al țării Invest Moldova, cu ”Pomul Vieții” ca element central, la care au fost expuse materiale promoționale, vinuri și produse autohtone (fructe uscate, fructe în ciocolată etc.) Totodată, companiile vinicole autohtone au sponsorizat cu produse vinicole evenimentul ”Ambassador’s Luncheon”, iar vinul moldovenesc a fost ”vinul gazdă” al galei de închidere a Târgului ”Appreciation Dinner and Awarding Ceremony”.

La eveniment au participat peste 20 de misiuni diplomatice și Ambasadori acreditați la Beijing, oficiali de stat chinezi și străini, reprezentanții Băncii Asiatice pentru Investiții, companii chineze și internaționale cu renume, mass-media.

Târgul a avut drept scop facilitatea stabilirii legăturilor dintre mediul de afaceri chinez cu cel internațional, prin intermediul misiunilor diplomatice și birourilor comerciale acreditate la Beijing. Tematica ediției din anul curent a fost ”Soluții inovative investiționale și financiare în cadrul cooperării Belt and Road”.