Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Ambasada continuă activitățile de consolidare a legăturilor cu provinciile chineze: Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a efectuat o vizită de lucru în orașul Pingdingshan (provincia Henan)

Publicat:Tue, 12/10/2021 - 13:04

În perioada 07-09 octombrie curent, la invitația autorităților locale, Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a vizitat orașul Pingdingshan. În cadrul vizitei, Ambasadorul a avut întrevederi cu conducerea de vârf a orașului și a participat la Conferința Internațională de Consum a Băuturilor Alcoolice Pingdingshan -eveniment economic marcant din regiune.

Întrevederea cu autoritățile locale: în cadrul întrevederii Ambasadorului cu Secretarul de Partid ZHANG Leiming și Primarul ZHAO Wenfeng ai orașului, oficialii au efectual un schimb de opinii pe marginea mecanismelor de impulsionare a relațiilor de cooperare Republica Moldova-Pingdingshan. Urmare eforturilor depuse de către Ambasadă, anterior vizitei, a fost atinsă înțelegerea asupra încheierii Acordului de Prietenie și Cooperare dintre or. Ungheni și or. Pingdingshan, care urmează a fi semnat în termeni proximi. (reportajul despre întrevedere: https://mp.weixin.qq.com/s/rafckFDaoQ6nN8hht1Iqw).

Întrevederea cu cercurile de afaceri din regiune: vizita a inclus și o întrevedere a Șefului Misiunii cu oamenii de afaceri din regiune, în cadrul căreia a fost efectuată o prezentare a oportunităților investiționale, comercial-economice, academice, turistice, Zonelor Economice Libere din țara noastră.

Participarea la Conferința Internațională de Consum a Băuturilor Alcoolice Pingdingshan: în marja conferinței, Șeful Misiunii a ținut un discurs în care a vorbit la subiectul relațiilor moldo-chineze, bilanțul cooperării bilaterale în diverse domenii în ajunul aniversării de 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre, situația în sfera exportului de băuturi alcoolice ”Made in Moldova” pe piața chineză ș.a. Ambasadorul a oferit un interviu mass-media locale.