Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE ÎN CHINA

Publicat:Fri, 13/03/2020 - 09:55

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în China informează că autoritățile chineze au introdus, din 11 martie curent, următoarele alerte și restricții: măsuri complexe de control sanitar prevăzute pentru pasagerii zborurilor internaționale, care sosesc în China, nemijlocit prin intermediul Aeroportului Internațional din Beijing.

Potrivit informațiilor oficiale ale autorităților de la Beijing, din 11 martie curent, tuturor pasagerilor zborurilor internaționale, care sosesc la Beijing din țările, în care există cazuri de infecții cu coronavirus de tip nou COVID-19, este prescris de a trece perioada obligatorie de 14 zile de carantină la domiciliu (anterior, această cerință se referea la pasagerii care sosesc din alte regiuni ale Chinei și din țările cu o situație epidemiologică dificilă).

Persoanele care nu au un loc permanent de cazare, sunt plasate în hoteluri special amenajate. Cetățenii, care vin în capitala Chinei în călătorii de afaceri pe termen scurt, trebuie să se oprească la hoteluri autorizate, părăsirea cărora poate fi cu condiția ca rezultatul testului de diagnosticare este negativ.

Controlul sanitar al pasagerilor zborurilor internaționale este organizat în zona D a Terminalului 3 al Aeroportului "Shoudu", unde se efectuează inspecția primară (termometria) și se completează chestionarele medicale.

În absența unor simptome caracteristice și a contactului apropiat cu persoanele bolnave COVID-19, persoanele care sosesc la Beijing, sunt transportate cu autobuzele de la aeroport la un centru de repartizare, creat pe baza unei sucursale a Centrului Beijing EXPO (China International Exhibition Center).

De aici, oaspeții capitalei chineze sunt transportați la locul de reședință. Cu privire la problemele de transportare în alte regiuni ale RPC, se ocupă reprezentanții autorităților provinciilor și orașelor respective, atașați la Centrul sus-menționat.

Ambasada Republicii Moldova la Beijing anunță datele de contact pentru cazurile de urgență:  beijing@mfa.gov.md, eugeniu.vitu@mfa.gov.md , telefon mobil -+8618612089182.