Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Activitate consulară suspendată temporar la Ambasada Republicii Moldova la Beijing

Publicat:Mon, 09/03/2020 - 09:59

9 matie 2020, Chișinău - În vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, datorată răspândirii virusului COVID-19, urmând  recomandările autorităților centrale din Republica Moldova și China, MAEIE dispune ca în perioada 09-31 martie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză să sisteze primirea cetățenilor pentru soluționarea aspectelor consulare la sediul Ambasadei.

Totodată, Ambasada va continua să presteze servicii consulare pentru perfectarea următoarelor acte:  

•        Titluri de călătorie;

•        Caziere judiciare;

•        Supra-legalizarea documentelor.

Remiterea solicitărilor și documentelor perfectate se va efectua distant, prin intermediul poștei, serviciilor de curieri și a poștei electronice.

La sediul Ambasadei de la Beijing va fi amenajată o încăpere cu intrare separată, unde urmează să activeze Secția Consulară, cu un ghișeu cu dotatări speciale ce se impun în asemenea situații.

Cetățeii moldoveni care se află în R.P. Chineză pot apela doar în situații de urgență la numărul de telefon +86 186 120 89 182

De asemenea, MAEIE recomandă păstrarea calmului și respectarea măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).