Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

23 septembrie 2020, Beijing. Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a avut o întrevedere cu QIAN Hongshan, Vice-director (rang de Vice-ministru) al Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist din China.

Publicat:Mon, 28/09/2020 - 08:30

În data de 23 septembrie 2020, cu prilejul intrării în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, Dumitru BRAGHIȘ, a avut o întrevedere cu QIAN Hongshan, Vice-director (rang de Vice-ministru) al Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist din China. 

 

Ambii oficiali au salutat dinamica ascendentă a dezvoltării relațiilor moldo-chineze:  caracterul pozitiv al relației politice bazată pe lipsa contradicțiilor, sprijinul reciproc al principiului integrității teritoriale și suveranității țării, cooperarea fructuoasă în cadrul organismelor internaționale, intensificarea contactelor comercial-economice.

 

Ambasadorul a reiterat importanţa pe care conducerea Republicii Moldova o acordă relaţiei cu China, subliniind că rezultatele cooperării moldo-chineze, la aproape 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, se datorează în mare măsură inclusiv interacţiunii permanente dintre partidele aflate la guvernare, realizată cu sprijinul Departamentului Internaţional al CC al PCC – porta voce pe dimensiunea cooperării internaţionale a partidului de guvernare al Chinei.

 

Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a transmis felicitări poporului chinez cu prilejul Zilei Naționale, celebrată în data de 1 octombrie, aprecieri pentru succesele Chinei în depășirea crizei COVID19, precum și mulțumiri pentru ajutorul acordat țării noastre în contextul luptei cu pandemia.