Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

22 septembrie 2020. Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, Dumitru BRAGHIȘ, a avut o întrevedere cu LE Yucheng, Vice-ministrul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze.

Publicat:Wed, 23/09/2020 - 15:10

Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a ținut să exprime felicitări poporului chinez cu prilejul Zilei Naționale, celebrată în fiecare an în data 1 octombrie, aprecieri pentru succesele remarcabile în depășirea crizei COVID19, precum și mulțumiri pentru ajutorul acordat țării noastre în contextul luptei cu pandemia.

Cu referire la stadiul actual și perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale, Ambasadorul a evocat importanța vizitelor reciproce la nivel înalt, sprijinul pentru atragerea investițiilor chineze în economica națională, prin proiecte în cadrul platformelor de cooperare ”Centura și Drumul” și ”17+1”, interesul părții moldovenești pentru consolidarea cadrului juridic bilateral ș.a.

Ambii oficiali au salutat dinamica ascendentă a dezvoltării relațiilor moldo-chineze, marcată de progrese vizibile pe multiple paliere ale dialogului bilateral: caracterul pozitiv și stabil al relației politice bazată pe lipsa contradicțiilor, sprijin în organizațiile internaționale, respectarea reciprocă a suveranității și integrității teritoriale, creșterea volumului comercial bilateral cu cca 20% în anul 2019 și cu 12% în anul curent ș.a.