Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

15 mai 2020, Beijing. Ambasadorul Republicii Moldova în China, Denis JELIMALAI, a avut o întrevedere cu conducerea companiei Qingdao Hainergy Technology Corp., Ltd (parte a grupului Haier).

Publicat:Mon, 18/05/2020 - 13:19

La 15 mai 2020, Ambasadorul Denis JELIMALAI a avut o întrevedere cu WANG Yanhui, Director executiv al companiei Qingdao Hainergy Technology Corp. În cadrul întrevederii oficialul chinez a efectuat o scurtă prezentare a grupului Haier, companie chineză cu capital de stat, lider mondial în domeniul industriei electronice, biomedicină, farmaceutică, echipamente criogenice pentru stocarea eșantioanelor medicale, utilaje inovative IoT (Internet of Things) și tehnologii ”better life solutions”. Referindu-se la cooperarea cu Republica Moldova, interlocutorul a menționat poziția geografică avantajoasă, cu acces la piețe de consum importante, CSI și UE, precum și interesul de a efectua o vizită de informare în țara noastră în vederea stabilirii unor parteneriate de afaceri.

WANG Yanhui a subliniat că de la izbucnirea epidemiei COVID19, grupul Haier a oferit diverse echipamente medicale în bază gratuită și comercială mai multor țări din lume: Cehia, Rusia, SUA, Italia, India ș.a., și este disponibil să coopereze de aceeași manieră și cu Republica Moldova. În contextul situației pandemice, grupul Haier a oferit țării noastre 1000 de măști de protecție, ca gest simbolic de prietenie.

Ambasadorul Denis JELIMALAI a efectuat o prezentare a potențialului investițional și ofertei de export a țării noastre, condițiilor preferențiale oferite de ZEL, parcurile industriale și IT. Totodată, în cadrul întrevederii a fost prezentat Raftul expozițional ECO-Moldova, fiind oferite informații referitor la produsele expuse, cu rugămintea distribuirii acestor date comunității business din care face parte compania Haier.