Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

04.06.2020, Beijing. Ambasadorul Republicii Moldova la Beijing, Denis Jelimalai, în dialog cu reprezentanții diasporei moldovenești din China.

Publicat:Thu, 04/06/2020 - 16:14

În cadrul întrevederii Ambasadorului Denis Jelimalai cu Dumitru Pascaru, artist coregraf cu renume internațională, originar din Republica Moldova, care locuiește și activează actualmente în China, au fost discutate aspecte ce țin de sprijinul Ambasadei acordat diasporei, implicarea membrilor diasporei în proiecte derulate de Ambasadă, cum ar fi expozițiile de vinuri, prezentările de țară, evenimentele culturale etc.

Dumitru Pascaru și-a început cariera în calitate de solist al trupei de dans Show Balet Teodor, excelând în diverse stiluri de dans: Jazz, modern, hip hop. Artistul și-a etalat talentul la numeroase festivaluri internaționale de muzică și dans, cucerind premii valoroase și aprecierea publicului, datorită performanțelor sale, alături de nume sonore ale showbizz-ului local și internațional: Ana Lesko, Fuego , In Grid, Joe Cocker, Natalia Imbruglia ș.a.

Astăzi, Dumitru Pascaru are o cariera de succes în provincia Hainan, supranumită ”Hawai-ul chinezesc”, creându-și în China, grație talentului și perseverenței sale, faima de artist profesionist de talie internațională. În perioada activității sale în China, compatriotul nostru a fost solist al teatrului “Tian Han” din Changsha, Hunan, coregraf ți organizator artistic în cadrul “Happy Valley” din Wuhan, Hubei, și-a creat propria trupă de balet ”Storm”, activând în parteneriat cu Departamentul de Cultura și Turism din Hainan la organizarea concertelor și evenimentelor culturale pe acest paradis turistic cum este insula Hainan.

În speranța unei posibile cooperări în viitor, în vederea promovării în China a patrimoniului cultural al Republicii Moldova, îi dorim lui Dumitru numai succese și noi culmi pe tărâm profesional!