Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Întrevederea Ambasadorului Denis Jelimalai cu Niu Qingbao, Vice primarul orașului Chengdu, provincia Sichuan

Publicat:Mon, 25/03/2019 - 11:32

În cadrul vizitei în orașul Chengdu, provincia Sichuan, la data de 22 martie curent, Ambasadorul Denis Jelimalai a avut o întrevedere cu Vice primarul orașului Chengdu, Niu Qingbao .

Ambele părți au discutat despre posibilitățile de impulsionare a relațiilor bilaterale pe dimensiunea comercial-economică, parteneriate de cooperare la nivel municipal, dinamizarea cooperării la nivel de companii, cât și în sferele socială, academică, culturală și umanitară.

Ambasador Denis Jelimalai a înaintat propunerea de organizare a unui eveniment promoțional de țară, cu suportul autorităților locale și cu participarea mediului de afaceri atât din orașul Chengdu, cât și din regiune. Scopul evenimentului este de a prezenta oportunitățile investiționale și climatul de afaceri din Republica Moldova, dar și pentru a stabili contacte pentru eventualele parteneriate dintre companiile ambelor țări.

De asemenea, ambii interlocutori au făcut schimb de opinii referitor la posibilitățile de cooperare între orașul Chengdu și orașul Chișinău, precizând că astfel de parteneriate ar aduce doar beneficii ambelor orașe.

Pe finalul discuției, Ambasadorul Denis Jelimalai a invitat oficialul chinez să efectueze o vizită în Republica Moldova însoțit de către o delegație oficială din partea Guvernului municipal.