Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

În perioada 17-19 septembrie 2020, Republica Moldova a participat la Săptămâna Internațională de Cooperare în domeniul Culturii și Turismului. Participarea la eveniment a fost organizată de Ambasadă, în cooperare cu autoritățile locale.

Publicat:Sun, 20/09/2020 - 14:59

Evenimentul a avut loc în capitala provinciei chineze Guizhou - orașul Guiyang, Republica Moldova fiind prezentă cu 3 standuri, la care au fost expuse vinuri și materiale informative. Participarea la eveniment a fost sprijinită de  companiile moldovenești cu reprezentanță în China: ”Vinuri de Comrat”, “Chateau Loghiny”, “Lanci” (distribuitor “Mileștii Mici”).

Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a participat la ceremonia de lansare a evenimentului, la care au fost prezenți Vice-guvernatorul provinciei Guizhou, WANG Shijie, primarul orașului Guiyang, CHEN Yan, oficiali ai Departamentului municipal Turism și Cultură, Ambasadori acreditați la Beijing, diplomați.

În marja evenimentului, Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a avut o întrevedere cu Vice-guvernatorul provinciei Guizhou, WANG Shijie și primarul orașului Guiyang, CHEN Yan, în cadrul căreia a mulțumit partea gazdă pentru posibilitatea de a participa la expoziție și promova imaginea Republicii Moldova în provincia Guizhou.

Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a vizitat stand-urile Republicii Moldova din cadrul expoziției și a discutat cu distribuitorii vinurilor moldovenești la capitolul situației actuale în domeniul comercializării produselor vinicole pe piața chineză. Ambasadorul a asigurat reprezentanții business-ului de sprijinul deplin al Ambasadei în vederea sporirii prin eforturi comune a vizibilității Vinului Moldovenesc în China.