Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

În perioada 05-09 septembrie 2020, Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Comerț și Servicii din Beijing, China (”China International Fair on Trade in Services (CIFTIS)”.

Publicat:Mon, 07/09/2020 - 14:07

În perioada 05-09 septembrie 2020, la Beijing se desfășoara Târgul Internațional de Comerț și Servicii. Pentru asigurarea participării Republicii Moldova la eveniment Ambasada a negociat și obținut pavilion expozițional în condiții preferențiale (gratuit). Târgul a avut loc în incinta Centrului Național de Conferințe din China, cu respectarea măsurilor de prevenire anti-COVID19.

În cadrul evenimentului, Ambasada a expus materiale promoționale de țară, iar reprezentanții business-ului autohton au expus mostre de vin, materiale informative despre industria viti-vinicolă din țara noastră, au organizat degustări de vin autohton.

Pavilionul expozițional al Republicii Moldova s-a bucurat de o atenție sporită din partea oaspeților evenimentului și a fost vizitat de către CAI Qi, Membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Secretarul de Partid al Municipiului Beijing.

Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a mulțumit înaltul oficial chinez pentru vizitarea stand-ului țării noastre și l-a invitat pe dl CAI Qi să efectueze o vizită în Republica Moldova. Ambasadorul a exprimat convingerea că participarea Republicii Moldova la acest eveniment de anvergură din capitala chineză, va avea un impact pozitiv asupra dinamizării cooperării comercial-economice moldo-chineze, inclusiv în cadrul circuitului economic ”Centura și Drumul”.

În marja evenimentului, Ambasadorul Dumitru BRAGHIȘ a oferit interviuri revistei Guangming Ribao și redacției internaționale a agenției de presă centrale chineze Xin Hua/China Nouă:

http://epaper.gmw.cn/gmrb/html/2020-09/05/nw.D110000gmrb_20200905_1-05.htm https://wap.gmdaily.cn/video/5672ed8eee3e4cf4a662343441ca0faf

Târgul Internațional de Comerț și Servicii este organizat anual de către primăria Beijing și Ministerul Comerțului din China, este una din cele mai complexe platforme din China și Asia de sud-est, specializată în comerţ și comerțul cu servicii. Târgul este vizitat de mii de vizitatori din China, experţi, importatori, distribuitori, jurnalişti, bloggeri şi potenţiali parteneri de afaceri. Evenimentul este mediatizat la posturile de televiziune centrale, locale şi presa de specialitate, aspect important pentru sporirea vizibilităţii imaginii Republicii Moldova în China.