Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

În atenția cetățenilor Republicii Moldova: Hotărârea nr. 12 a Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, din 25 mai 2020

Publicat:Tue, 26/05/2020 - 11:27

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a hotărât ca Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică să asigure revizuirea tuturor hotărârilor/ dispozițiilor aprobate anterior, aducându-le în concordanță cu Hotărârile de bază ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a Republicii Moldova.

În baza semnării ordinelor comune dintre Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal, vor fi reluate gradual activitățile punctelor de trecere a frontierei de stat, ținând cont de relansarea treptată a transportului de persoane și mărfuri în trafic internațional.

Reluarea, începând cu data de 26 mai 2020, a activităților de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional cu respectarea strictă a următoarelor măsuri de prevenire și control a infecției COVID–19:

  • Reluarea, începând cu data de 01 iunie 2020, a activităţii pieţelor din or. Chișinău și or. Bălți.
  • Activitatea piețelor comerciale pe întreg teritoriul Republicii Moldova se va realiza în conformitate cu Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în cadrul piețelor comerciale, conform Anexei nr. 1.
  • Reluarea, începând cu data de 15 iunie 2020, a activității unităților de alimentație publică, cu respectarea Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19 în activitatea instituțiilor de alimentație publică, conform Anexei nr. 2.
  • Reluarea, începând cu data de 15 iunie 2020 a activității sălilor de sport și fitness, fără vestiar, baie, piscină, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.
  • Reluarea, începînd cu data de 01 iunie, a activității bibliotecilor și muzeelor, fără organizarea evenimentelor culturale în masă, asigurând respectarea măsurilor stabilite de CNESP.

 

Hotărârea nr. 11 din 15.05.2020

Hotărârea nr. 12 din 25.05.2020

Lista Punctelor de trecere a frontierei de stat

Lista curselor neregulate a operatorilor aerienei pentru perioada 29.05-14.06.2020