Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză

A A A

Activitatea Diasporei

În mare parte este vorba de concetățeni care locuiesc la Beijing, sunt parte activă a diasporei noastre în China și au fost invitați la sediul Ambasadei pentru a fi informați despre mai multe aspecte de interes comun. Inițial, Ambasadorul Denis Jelimalai a salutat membrii diasporei și l-a prezentat pe noul Consul al RM în R.P. Chineză, Eugeniu Vițu, care la începutul lunii octombrie curent și-a început activitatea în cadrul Ambasadei.

Eugeniu Vițu le-a vorbit celor prezenți despre proiecte importante din țară, inclusiv despre posibilitatea dezvoltării unor afaceri în agricultură și mediul rural din Republica Moldova, concetățenii noștri având o reala posibilitate de a reveni în țară pentru a fi parte a proiectului bazat pe finanțarea în avans, întru realizarea ideilor inovative, prin aplicarea cererii de participare la Proiectul ”Subvenții în avans pentru proiectele start-up”.

Acesta este primul proiect complet și practic în domeniul antreprenorialului agricol, lansat de către Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură și poate fi aplicat atât de persoane din Republica Moldova, cât și reprezentanți ai diasporei care doresc să inițieze o afacere în domeniul agricol.

Concetățenii au fost informați și despre existența unui grafic de audiență a Ambasadorului RM în China, care este...

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, țară cu un enorm potențial IT, face apel către concetățenii noștri care cunosc sau au aptitudini aprofundate în domeniul tehnologiilor informaționale, și care vor putea atrage pentru țara noastră tehnologii avansate în domeniul IT, să-și expună poziția și să-și înainteze candidatura sa pentru a putea fi desemnat și ulterior, numit – Ambasador Digital al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză .

Acest proiect, vând drept scop primordial - promovarea Republicii Moldova în calitate de destinație pentru investiții în domeniul tehnologiei informației, la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, procedeul dat vine să completeze instrumentarul existent, atrăgând personalități notorii din industria IT.

În context, a fost elaborat Regulamentul cu privire la desemnarea Ambasadorului digital al Republicii Moldova, care stabilește condițiile, modul de desemnare și misiunea Ambasadorului Digital al Republicii Moldova. Ideea este de a prezenta în adresa potențialilor investitori a beneficiilor, oportunităților și facilităților oferite de Guvernul RM pentru industria tehnologiei informației.

Acest pas făcut de Republica Moldova ține de stabilirea contactelor în statele de acreditare cu reprezentanții diasporei, cu angajați ai companiilor internaționale din domeniul IT, cât și cu oameni de afaceri în domeniul tehnologiei informaționale, care ar fi interesați în...