Ministry of Foreign Affairs and European Integration of the Republic of Moldova

The Embassy of the Republic of Moldova to People’s Republic of China

A A A

Despre Ambasada

A

Published on: Wed, 27/03/2019 - 11:38

În perioada 21-23 martie 2019, în orașul Chengdu, provincia Sichuan, Republica Populară Chineza, s-a desfășurat cea de-a 100-a ediție a Expoziţiei de Alimente şi Băuturi din China (China Food & Drinks Fair) la Centrul Internaţional de Expoziţii şi Conferinţe. Din partea Ambasadei, la eveniment au fost prezenţi dl Denis JELIMALAI, Ambasadorul Republicii Moldova în China și dna Alexandrina Rusu, secretar II.

Această expoziție bianuală, înființată în anul 1955, este una din cele mai mari și importante evenimente din domeniu, la care au participat aproximativ 3000 de expozanți din diverse state ale lumii și peste 500 de mii vizitatori.

Scopul principal al evenimentului a fost promovarea vinurilor moldoveneşti, stabilirea relaţiilor noi de afaceri, consolidarea parteneriatelor existente, cunoaşterea tendinţelor pieţei de vinuri chineze dar și promovării per ansamblu a imaginii de țară.

La ediția din acest an, Republica Moldova a fost prezentă cu un stand comun, sub egida brandului de tară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, În cadrul evenimentului au participat 29 companii vinicole moldoveneşti și au fost expuse peste 200 de produse (vinuri, divinuri şi spumante de calitate). Timp de trei zile, standul Republicii Moldova a fost vizitat de zeci de mii de vizitatori: experţi, importatori, distribuitori, jurnalişti, amatori ai vinurilor de calitate şi potenţiali parteneri de afaceri.